nu börjar det

Det börjar bli lite pirrigt nu. Men jag har hört att att det ska vara så.
Imorgon så börjar jag min första dag på HDK där jag ska läsa Kandidatprogram i design och konst. Men ser fram emot det väldigt mycket även om magen gör kullerbyttor av oro.
.
Gjorde ett test på telefonen och detta fick jag som svar. Då blir man pepp!

perspektiv

Idag såg jag samma kyrka som jag såg förra veckan. Fast från ett annat perspektiv. Jag var högt över taken och det var först då jag förstod vart jag var. När jag såg kyrkan. Åt ett annat håll kunde man se liseberg. Eller en annan fin kyrka.
Det är en häftig känsla man får när man är över allt annat och allt blir mindre, man tror att man är störst. Men kommer man ner igen så ändras det och husen och träden reser sig högre än sig själv igen.
Men man har trots allt varit där och sett det, att man kan bli större än något som är stort. Det går om man klarar av lutningen upp. 
Jag gillar när man får perspektiv på saker, det blir liksom lättare att se.
.

tiden stack iväg

Började förra hösten att sticka på min första tröja. Har dragit upp ärmar och stickat om och slitit upp och slitit mitt hår. Och nu äntligen är den klar! Den är väldigt stor och lång men väldigt mysig. Men framförallt är hösten räddad!

stil

Igår kväll när det åskade och blixtrade som om Tor aldrig gjort annat så funderade jag. Funderade på stil.
Har fått frågor som. "Vad är din stil?" "Vad ritar du?" "Vad gör du för något?"
Varpå jag blir stum och vet inte vad jag ska säga. Hur beskriver man sin egen stil? Jag gör det jag tycker är kul. Jag exprimenterar med färg, utan färg, i penseldrag och låter pennan bara fara över papperet. Får jag en uppgift så börjar det snurra i hjärnan och jag försöker alltid göra mitt bästa för att lösa det.
Men hur beskriver man sin stil i ord? Jag gillar att se det där lilla och oviktiga men att göra något roligt av det. Jag gör det gärna enkelt, för varför ska man göra det så komplicerat?
Eller bara att fånga en känsla. Och kunna uttrycka känslan så att det syns för betraktaren. För allt är också mycket upp till betraktaren, hur alla upplever samma sak på olika sätt. En stil kan alltså uppfattas så olika.
Det finns så många eller & och. Det är svårt att bara ha en stil och göra en sak. För om man ska få det så tror jag man måste hålla på i hundra år.
Vad skulle jag göra om jag inte fick uttrycka mig? Vad annat är jag intresserad av?
Kan inte komma på något annat som jag ens skulle vilja läsa eller hålla på med. Och att dessutom ha flera stilar, tror jag är det viktigaste. Att få uttrycka mig själv i bild och föremål är det som känns naturligt och ligger mig varmast om hjärtat. Det är det som är jag.
.

teburkar

Har man lite och göra får man komma på saker att göra. Och jag gillar att göra saker lite roligare. Så nu blir det framförallt roligare att dricka te.
Startade nu på eftermiddagen ett fiktivt tebolag som fick heta " .t "
Jag satte punkten framför för att få det symmetriskt och för att jag ville få en lurad bild av ett ankare. (mest för att jag är på västkusten nu tror jag.. ) Bokstaven på framsidan är namnet på tesorten och ger en liten hint om vad det innehåller.
.

gatukonst

Jag gillar när det dyker upp väggmålningar eller bara oväntade saker när man är ute o går. När dem plötsligt bara finns där mitt i utan att man kunnat förutspå det.
.
Ikväll visas Kspecial där dem försöker leta reda på den ökände Banksy som har gjort en rad med grafittikonst runt om i världen. KOLLA
.
Det här hittade jag på min tur runt järntorget. 
en fin kyrka, nästan som ett slott.
en fulsnygg väggmålning.
en förstörd vägg men som blir fin ändå.

stolar

En tanke jag har haft länge var att göra om några stolar. Några stolar som på håll ser ut som just... stolar, men när man kommer närmare så finns där mycket mer att upptäcka.
Så för cirka ett år sedan började jag att leta gamla böcker och skissa idéer. Och framförallt var jag på jakt efter några stolar.
.
Runt jul 2010 så blev två stycken klara. En med bokblad och en med illustrationer.
.
.
I somras blev även en till klar. Med borrade hål som bildar ett kurbitsmönster.
.
.
Och tanken att de bara skulle stå någonstans oanvända kändes bara fel. Så därför fick dem följa med mig i flytten. Och där är de nu. I min lägenhet runt mitt matbord.
OCH de gör sig så rätt här!
.

fox

Hittade mina akvarellfärger i en av alla lådor med pennor och färger och allt vad som man kan behöva.
.


morgonskiss o drömmar


Mössa

Har stickat något så mjukt och fantastiskt att jag bara vill gosa in mig i min nya mössa. Den blev lite stor men det var lätt fixat med att sy i en gummiresår och fixa en liten boll på toppen. Gjorde även en liten blomma som ska sys på.
Oj vad jag kommer mysa i den här. Garnet är av mjukaste alpaca.

first

Hej, och vad roligt att du hittade hit. Det här kommer bli min blogg, mitt place, min borg kan man säga. Kommer lägga upp både gammalt och nytt på saker jag gör och saker som gör sig bra på bild helt enkelt. Saker jag gillar och kanske sånt jag inte gillar men som ändå finner en mening. Ja vi får se helt enkelt vad det blir!
.
Så nu börjar vi!
.
.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0