Symbios

Jag i mamma var på tur o såg Dalarna på riktigt. Siljan på håll, klädbutik i en lada, småbutiker och knäckebröd. Jag tog in allt jag kunde och inspirationen lossnade sedan. Alla projekten ligger på hög o bara väntar på att få börjas med. Även boken i skolan ska göras. Men ibland måste man börja med de lättaste av saker. Men kanske finaste.
Det ska andas Dalarna tänkte jag.


24

Dimman lättar. Stjärnor skymtas.
Plusgrader blir till minus.
Det är dan före dan. Uppesittarkväll.
Imorgon. Julafton. 24 december.
Jag väntar mig ett snöfall med täckta grenar av vit, knastervit glittrande snö.
Man kan ju alltid önska.. Och hoppas. Ja vi får se.
God jul, kära du :)


december

December ska vara vitt. Så har jag alltid sett det. December december december. Det är slutspurten på året och då som man tänker att nu är det min sista chans att göra det här innan året tar slut. Och man kommer på så mycket som man vill och borde göra. Men tänker man efter så finns ju tiden kvar. Men det är lätt att pusha sig själv och skriva listor på saker som ska hinnas med. Och det är lätt att tänka att månaden bara har 24 dagar och glömma den där sista veckan med en massa mellandagar. ( Mellandag? Varför heter det så? Är det ingen riktig dag, eller är den bara mellan, så där lagom. Svenssonlagom. ) Nej alla dagar i december är lika mycket dag som resten av året.
I morgon åker jag hem. Hem för att fira jul i Dalarna. Mitt dalarna. Mitt vita dalarna.

bilder från min vintrigaste promenad hittils. bättre kan det blir. we will see!

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer Längtar efter något som kan rädda mig

" När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen
Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen
För vi lever alla med känslan att falla
Och vid tomhetens botten står vi på toppen "fina bilder. funna i cyberspace.

Trissel trassel


Så mörk är natten i midvintertid

Glad lucia!
Hoppas ni får en bra dag, själv kryper jag ner under täcket och stannar nog här ett tag till. Tills det inte snurrar längre när jag står upp.

 


onehoundred

of rings.
Hittade lite ringar en dag när jag var och handlade. Några armband som satt ihop flera stycken. Och var på rean. Inte kan väl de hänga här heller, och vad ska man ha dem till? Så många.. De kan man ju inte ha på handen allihopa. Nej.
Och hon i kassan frågade.. "Är det en julklapp?" Och jag tvekar litegrann.. varpå hon säger.. "eller ska DU HA ALLA själv?"
Så jag köpte med mig några stycken i hopp om att hitta på något. Kanske jag kan göra en julstjärna var den första tanken.
Hemma så spred jag ut alla på golvet och tog fram lite ståltråd och började knåpa ihop dom. De blev fler och fler.. men inte tillräckligt nog för min nya tanke. Så efter en ny tur så inhandlade jag ytterligare några. Och visst blev det något.
Någon blandning mellan ett draperie och en vägg kanske. Ett smycke som hänger från taket. I en något ihophaffsad upphängning. Men det gör inget tycker jag. För visste krävs det något fult också? För att det ska kunna bli snyggt. Fulsnyggt och kanske en aning intressant att kolla på.
I alla fall, så här blev det. And I like it.
(ja , det är en tidning.! )

två skolprojekt

Genomgång av träverkstaden. "The market"
— Skapa en artefakt som på en marknad kan presentera en frukt eller grönsak.
Det här är en display som visar kronärtskockor.


"The Picker"
— Skapa en artefakt som man kan plocka någonting med, som får plats i väskan och är hopvikbar.
Det här är Knodden som man fångar grodyngel med. Materialet är 2mm tjock plast som är spill från en plastfabrik här i göteborg.. (minns ej riktigt..)

typsnitt och akvarelltimmar

Efter flera lektioner i typsnitt blir man skadad. Typsnitten är överallt.
Uppgiften vi har nu så ska vi göra en bok utifrån en novell. Även ett mönster som omslagspapper till boken och en tygkasse med tryck som man kan bära hem hela paketet i. Det är väldigt roligt. Men också, väldigt väldigt svårt. Framförallt så kanske man gör det väldigt svårt för sig.
Har läst novellen flera gånger och snurrat igång tankeverksamheten och idébanken gör urval. Nog kommer det ge sig allt. Men det kräver sin tid och sina tankar. I veckan har jag nog ändå kommit fram till en del. Och börjar med mönstret.

Akvarellen flödade från tidig eftermiddag till sen natt, vid bordet där jag satt

M som i mys

Söndagsmys.
Helgmys.
Mysmys
Ja, 2:a adventsmys.


lampor och renar. pynt.


leleleleksand

Förra helgen var det dansdansdans. Den bästa av danser. Glädjedanser.
Gaaah. Lever lite på förra helgen än. Det var så roligt att träffa alla gamla klassisar!

when you not think of it, its then you think of it

Ibland säger man saker som man gått och tänkt på en tid. Och plötsligt när man uttalar det för någon annan så får man som en slags uppenbarelse. Om hur det verkligen är. Man kanske aldrig själv har vågat mer än bara tänkt för sig sjäv.
Men den känslan. Den känslan. När tanken är helt ren och klar så plötsligt förstår man. Hur man själv tänkt.
Jag vet vad jag ska välja nu. Till tredje perioden i vår. Till de andra två åren.

unknown

RSS 2.0